حقایق مهمی درباره رژیم غذایی بدون گلوتن-راهبرد معاصر
قرعه کشی یک چهارم نهایی لیگ ملت‌ها/ پیش به سوی مصاف‌های جذاب کاروان پرسپولیس راهی قطر شد میزبانی تیم ملی فوتبال ایران از امارات در کشور عمان واژگونی اتوبوس در جاده زاهدان به زابل / ۲۸ نفر مصدوم شدند همتی: از رونق گذشته در مناطق آزاد خبری نیست فرمانداری: مرز مهران بازگشایی می‌شود نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد پزشکیان: اینکه توانستیم یک بلوچ سنی را استاندار کنیم با نظر مقام معظم رهبری بود وزیر علوم: ۱۵۰ دانشجوی تعلیقی را بی سر و صدا برگرداندیم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد تعرفه گاز برای پرمصرف‌ها افزایش یافت واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو سخنگوی سازمان هدفمندی: منایع یارانه هنوز تامین نشد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران

حقایق مهمی درباره رژیم غذایی بدون گلوتن

گلوتن همان ترکیبی است که حالت کشسانی به پیتزا‌ها می‌دهد و احساس دلپذیری را هنگام جویدن نان‌ها به‌وجود می‌آورد. اما در سال‌های اخیر، بحث‌های زیادی درباره گلوتن مطرح شده‌اند که بیشتر مردم را نسبت به گلوتن بدبین کرده‌اند.
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۳ - ۱۶ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 September 07
کد خبر: ۲۰۳۰۸۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ در این مطلب هم می‌خواهیم مهم‌ترین تصورات نادرست درباره گلوتن را بررسی کنیم تا بتوانیم با حقایق مهمی درباره این ترکیب آشنا شویم.

تصور نادرست: حذف کردن گلوتن یعنی حذف کربوهیدرات‌ها از رژیم غذایی

واقعیت: همه کربوهیدرات‌ها حاوی گلوتن نیستند. گلوتن نوعی پروتئین است که در گندم، جو، چاودار و بعضی از دیگر غلات یافت می‌شود. البته بسیاری از انواع غلات مثل برنج، جو دوسر و کینوا به‌طور طبیعی بدون گلوتن هستند. نباید فراموش کرد که مواد غذایی سرشار از کربوهیدرات مانند میوه‌ها، ماست ساده و سبزیجات مثل سیب‌زمینی و ذرت هم به‌طور طبیعی حاوی گلوتن نیستند.

تصور نادرست: همه افراد باید رژیم بدون گلوتن داشته باشند

واقعیت: کنار گذاشتن مطلق گلوتن برای کسانی ضروری است که مبتلا به بیماری سلیاک هستند؛ یعنی همان بیماری خودایمنی که هنگام مصرف گلوتن باعث آسیب‌دیدگی دیواره‌های روده کوچک می‌شود. بیماری سلیاک می‌تواند علائمی مثل اسهال و گاز زیاد در دستگاه گوارش را به‌وجود بیاورد، درحالی که گاهی اوقات هم به‌طور کلی بدون علامت است. آسیب‌های ناشی از بیماری سلیاک، ظرفیت‌های بدن برای جذب مواد مغذی از غذا‌ها را مختل می‌کنند و درنتیجه می‌توانند باعث ابتلا به بیماری‌هایی مثل کم‌خونی، پوکی استخوان و دیابت شوند. اگر سابقه خانوادگی ابتلا به بیماری سلیاک در خانواده شما وجود داشته باشد، شما هم بیشتر در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار می‌گیرید. افرادی که تبار اروپایی دارند، معمولا بیشتر مستعد ابتلا به بیماری سلیاک هستند درحالی که هر فردی ممکن است به این بیماری مبتلا شود.

تصور نادرست: محصولات بدون گلوتن سالم‌تر هستند

واقعیت: این‌که امروزه محصولات بدون گلوتن به‌طور گسترده در دسترس هستند، اتفاق خوبی است. اما این‌که برچسب «بدون گلوتن» روی بسته‌بندی مواد غذایی خورده باشد، به معنای سالم‌تر بودن این مواد غذایی نیست. متاسفانه، امروزه بعضی از تولیدکنندگان مواد غذایی از عنوان «بدون گلوتن» مثل یک برچسب تبلیغاتی استفاده می‌کنند تا حتی بتوانند محصولات ناسالمی مثل نوشابه‌های گازدار و چیپس‌ها را راحت‌تر بفروشند. توجه داشته باشید که نان‌های بدون گلوتن معمولا حاوی فیبر کمتری هستند، زیرا عمدتا از آرد برنج تهیه می‌شوند. ترکیباتی مثل آهن و اسید فولیک هم که معمولا در محصولات برپایه غلات وجود دارند، در محصولات بدون گلوتن یافت نمی‌شوند.

تصور نادرست: رژیم بدون گلوتن می‌تواند به کاهش وزن کمک کند

واقعیت: حذف غذا‌هایی مثل پیتزا، نان، پاستا، کیک و کلوچه از رژیم غذایی می‌تواند به کاهش وزن کمک کند، به این شرط که برنامه غذایی سالمی را دنبال کنید. پس، کسانی که از جایگزین‌های بدون گلوتن به‌جای همان مواد غذایی نام‌برده استفاده می‌کنند، معمولا نمی‌دانند که درحال دریافت کالری بیشتری هستند. دلیلش هم این است که تولیدکنندگان محصولات بدون گلوتن عمدتا از نشاسته بیشتر، چربی و قند برای بهبودبخشی به بافت و طعم خوراکی‌های بدون گلوتن کمک می‌گیرند. درنتیجه مصرف بی‌رویه این محصولات می‌تواند باعث افزایش وزن شود. / بهداشت نیوز

ارسال نظر